BITCOIN merupakan mata wang dalam talian atau digital, yang dicipta pada tahun 2009 oleh orang yang tidak dikenali menggunakan alias Satoshi Nakamoto. Sejak itu, mata wang bitcoin telah mendapatkan populariti dengan cepat. Ini kerana ia boleh digunakan untuk membeli barangan tanpa nama, tidak ada bayaran yang berkaitan dan ia memudahkan pembayaran antarabangsa, kerana bitcoin tidak terikat kepada mana-mana negara atau tertakluk kepada peraturan.

 

Terdapat beberapa ciri-ciri penting yang diasingkan daripada bitcoin dengan mata wang biasa. Berikut adalah beberapa ciri-ciri penting yang merupakan kunci untuk memahami bitcoin sebagai mata wang digital secara umum. Bitcoin adalah berdasarkan kepada perisian, bukan kerajaan. Walaupun bank-bank pusat kerajaan seperti Rizab Persekutuan AS mencipta wang konvensional, bitcoin dicipta oleh “sumber terbuka” perisian. Dan sistem ini boleh dianggap melombong bitcoin.

video_wuc

 

Sebanyak 21 JUTA bitcoin telah ditanam di dalam internet dan cara untuk mendapatkan bitcoin tersebut ialah 1 sahaja. Melombong Bitcoin menggunakan komputer. Setiap jam, bitcoin akan dikeluarkan dalam internet untuk dilombong oleh pelombong atau bahasa enggeris dikenali “miner”.

 

Akan tetapi, setiap 210,000 BTC dikeluarkan dalam internet @ 4 tahun. Bitcoin yang dikeluarkan itu akan berkurang sebanyak 50% untuk memastikan bahawa bitcoin ini kekal sebagai sesuatu yang RARE/BERHARGA.

 

2009 : Sebanyak 50 BTC/jam dikeluarkan
2012 : Sebanyak 25 BTC/jam dikeluarkan
2016 : Sebanyak 12.5 BTC/jam dikeluarkan
2020 : Sebanyak 6.25 BTC/jam dikeluarkan

 

Oleh sebab kita sudah berada pada tahun 2018. Kita boleh melombong hanya 12.5 BTC sejam ataupun 300 BTC sehari.

 

Dengan ini, kita sangat bertuah kerana kita boleh turut melombong bitcoin dengan BitClub Network. Hasil daripada perlombongan 300 BTC sehari itu akan dibahagikan secara sama rata kepada ahli² BitClub Network mengikut kolam perlombongan masing-masing.

 

Anda boleh rujuk

 

screen-shot-2013-11-29-at-11-06-40-pm

 

Daftar Sebagai Ahli

BitClub Network Sekarang!

Klik Disini

 

Anda juga boleh Call / SMS / WhatsApps ke +6013- 6770282. Kami Sedia membantu anda sehingga berjaya.

1
×
Hello BitclubMalaysia!